NEN EN 1090 gecertificeerd

De NEN-EN 1090 is een norm voor bedrijven die bewerkingen uitvoeren op basisproducten, conform EN 1090, om staal- en/of aluminium constructiedelen te maken. Daarnaast is de EN 1090 van belang voor iedereen die met constructiedelen van staal of aluminium te maken heeft, zoals opdrachtgevers, leveranciers, aannemers, toezichthouders, constructeurs, ontwerpers en ingenieursbureaus.

 

Met een CE- markering verklaard het bedrijf dat aan alle constructieve eisen is voldaan. CE-markering geldt dus niet alleen voor de staalconstructie als geheel maar ook voor alle samenstellende onderdelen. Dat betekent dat niet alleen de leverancier van het eindproduct een CE-markering moet kunnen leveren maar ook alle toeleveranciers.

 

Wat is een CE markering volgens NEN 1090?

Een CE markering is een conformiteitsverklaring van u als producent van constructieve stalen of aluminium delen. Met een CE-markering volgens NEN 1090 verklaart u dat aan alle gegeven constructieve eisen is voldaan, zoals is aangegeven in bestekken, constructieberekeningen en –tekeningen. CE-markering geldt dus niet alleen voor de staalconstructie als geheel maar ook voor alle samenstellende onderdelen. Dat betekent dat niet alleen leveranciers van eindproducten een CE-markering moet leveren maar ook alle toeleveranciers, als ook die van specialistische bewerkingen als verzinken en coaten. Zij moeten dus ook voldoen aan de eisen van NEN 1090.

NACE 3 gekwalificeerd

Colijn B.V. heeft NACE coating inspecteurs in huis om inspecties uit te voeren.

 

  • Kevin Colijn (CIP lvl 3)

 

Al meer dan 30 jaar is het Nace Coating Inspector Program de standaard voor inspecties in de beschermende coating industrie en is 's werelds meest erkende coating inspecteur certificatie programma. CIP is de eerste internationale certificering programma dat is ontworpen om de algehele kwaliteit van de uitgevoerde controles te verbeteren, en het blijft de meest complete opleiding waar top inspecteurs voor de coating industrie worden opgeleid.

 

CIP introduceert de principes van corrosie controle, verf inspectie, en projectmanagement en leert hoe deze toe te passen op een manier die heeft geleid tot een besparing van miljarden in dure fouten.

 

Indien alle niveaus met goed gevolg worden doorlopen geniet men erkenning als zijnde NACE-Certified Coating Inspector-Level 3. Dit is het hoogst haalbare niveau bij Nace International.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Colijn BV

Straalbedrijf Colijn BV

Hoogewaard 225f

2396 AS Koudekerk aan den Rijn

T:071-3414915

F:071-3416156

Colijn, Koudekerk aan de Rijn, inspectie, NACE, EN1090, stralen, glasparel, straalbedrijf, schooperen, natlakcoaten, schilderen www.colijnbv.com

Gecertificeerd

Inspectie

Referenties

Colijn, Koudekerk aan de Rijn, inspectie, NACE, EN1090, stralen, glasparel, straalbedrijf, schooperen, natlakcoaten, schilderen www.colijnbv.com

 

Colijn, Koudekerk aan de Rijn, inspectie, NACE, EN1090, stralen, glasparel, straalbedrijf, schooperen, natlakcoaten, schilderen www.colijnbv.com Colijn, Koudekerk aan de Rijn, inspectie, NACE, EN1090, stralen, glasparel, straalbedrijf, schooperen, natlakcoaten, schilderen www.colijnbv.com